Вадят „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране


Вадят „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране
Снимка: Правителствен пресцентър
12 Октомври 2018, Петък


За това разпореди лично премиерът Бойко Борисов. В момента фирмата изгражда пътна отсечка в Кърджалийско

Автор: Десант

Премиерът Бойко Борисов нареди „Джи Пи Груп” да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране. Той е разпоредил  на председателя на УС на АПИ Светослав Глосов да намери законови механизми за това.

В момента фирмата „Джи Пи Груп” изгражда пътна отсечка в Кърджалийско.

Новината беше съобщена от премиера по време на посещение в Мулдавския манастир край Асеновград. Правителството отпуска допълнителни пари за  неговото възстановяване, след като част от него изгоря при пожар.

Не мога да допусна,  при толкова усилия, които полагаме и единствените ми претенции към сторителните кампании са били качество и срок да се спазва. Никакви други и затова съм възложил на Глосов, спазвайки  закона, да намери форми още днес „Джи Пи Груп” да  бъдат извадени от поректите с европейско или държавно финансиране. Има фирми за надзор, има компетентни органи, които получават заплата за това и са го проспали. Прокуратурата да ги обвини и вкара в затвора. Аз не съм разследващ орган, моята политическа воля стига до там всеки, който е заподозрян и тече разсредване, да го извадя от конкурсите и да си докаже правотата, ако е такъв”, заяви Борисов, цитиран от бТВ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки