71% от младите американци са негодни за военна служба заради... наднормено тегло


71% от младите американци са негодни за военна служба заради... наднормено тегло
12 Октомври 2018, Петък


Следват ниското образование, криминалното минало или употребата на наркотици

Автор: Десант

Пентагонът изпитва трудности при набора за военна служба, тъй като младите американци са с наднормено тегло, което им пречи да служат в армията, предаде БТА.

"Днес близо една трета от младите американци са с прекалено наднормено тегло, за да служат във въоръжените сили", заяви пeнсионираният генерал Самюъл Ибсън. Той представи тази седмица нов доклад на експертната група "Съвет за силна Америка" за набора на военнослужещи в сухопътните сили.

"Изключително важно за националната ни сигурност е желаещите да служат на страната да отговарят на критериите за прием", каза Ибсън.

По данни на Пентагона от 2015 г. 71 процента от американците между 17 и 24 години не са годни за военна служба заради наднормено тегло, липса на необходимо ниво на образование, криминално минало или употреба на наркотици. Освен това 31 процента от желаещите да се запишат в армията млади хора не са били приети заради наднормено тегло.

По тази причина за първи път от 2005 г. сухопътните сили на САЩ не успяват да наберат желания брой военнослужещи. Ръководителят на набора на военнослужещи в сухопътните сили генерал Джо Галоуей съобщи на пресконференция миналия месец, че са били набрани 6500 души по-малко от очакваното.

Според доклада проблемът с наднорменото тегло засяга и войници, които вече са на служба. През 2015 г. 7,8 процента от тях са с наднормено тегло, със 73 процента повече в сравнение с 2011 г.

Всяка година американското министерство на отбраната отделя по 1,5 милиарда долара за здравни разходи, свързани с наднорменото тегло на действащите и бившите войници и семействата им.

Пентагонът определи по-строги критерии за физическото състояние на действащите войници, а министърът на отбраната Джим Матис заплаши да освободи тези, които не отговарят на критериите.

"По-голямата част от проблемите на Америка се решават на местно ниво. Този проблем също трябва да бъде решен така", заяви миналия месец Матис пред възпитаниците на военното училище във Вирджиния и посочи, че е доста разтревожен.

Министърът отбеляза също, че някои региони на САЩ са по-малко засегнати от други и затова служителите, извършващи набора, се фокусират върху тях при привличането на военнослужещи.
Според доклада на "Съвета за силна Америка" проблемът с наднорменото тегло засяга повече бедните южни щати, отколкото богатия Североизток.

В доклада се посочва, че процентът на негодните за военна служба заради наднормено тегло младежи между 17 и 24 години е най-висок в столицата Вашингтон (78 процента), а най-нисък е в Хавай (62 процента). В щата Мисисипи той е 76 процента, а в Мейн - 68 процента, отбелязва Франс прес.


В категории: Новини , Парадокси , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки