Германия пита за условията в българските затвори заради Северин Красимиров


Германия пита за условията в българските затвори заради Северин Красимиров
12 Октомври 2018, Петък


На обвинения в убийството на Виктория Маринова ще му бъде предоставена 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел, отговарят от Министерството на правосъдието

Автор: Янко Крумов

В Министерството на правосъдието е постъпило искане за предоставяне на информация за условията в местата за лишаване от свобода в Република България, във връзка с обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров, към момента задържан на територията на Федерална република Германия. Това съобщават от пресцентъра на ведомството.

Правосъдното министерство е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров в съответствие с европейските стандарти – 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

Отговорът е изпратен в спешен порядък, се казва още в съобщението до медиите.

Междувременно махалите "Тракцията" и "Селеметя" в Русе ромите се въоръжават с брадви, ятагани и лопати, след като група мотористи и хора с джипове се разходиха вчера в районите, където живеят близките на обвинения за убийството на Виктория Маринова Северин.



От съображение за сигурност в двете махали има осигурено постоянно полицейско присъствие.

Проверява се случай с изгоряла къща в една от ромските махали, но според полицаите няма връзка между разходката на рокерите и пожара.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки