Отстраниха от работа служителя на БАБХ, отглеждал марихуана


Отстраниха от работа служителя на БАБХ, отглеждал марихуана
Снимка: Дарик
12 Октомври 2018, Петък


Повдигнати са му 2 обвинения, обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор в Шумен

Автор: Десант

Две обвинения са повдигнати на инспектора от Българската агенция по безопасност на храните, който беше хванат, че отглежда марихуана. 

В негов имот в Шумен бяха открити близо 380 килограма марихуана. Той ползвал къща като сушилня, а плантацията му била в труднодостъпна местност в близко село.

За да полага грижи за културата, мъжът ползвал информация от интернет, а имал и подходящи инструменти. Така успял да отгледа марихуана с височина близо 4 метра.

„Повдигнати са му 2 обвинения. Едното е за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – марихуана. Предвижда се наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. Другото обвинение е за отглеждане на марихуана без надлежно разрешение по закона”, обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор в Шумен, цитирана от NOVA.

По думите й инспекторът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, предстои внасяне в съда на искане за „задържане под стража”.

„Това е най-голямото количество, намирано в Шумен през последните години”, заяви ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки