Екомузеят в Русе вече ще разполага и с терариум


Екомузеят в Русе вече ще разполага и с терариум
Снимка: РИМ-Русе
10 Октомври 2018, Сряда


Повече за видовете змии, които могат да бъдат видени и тяхното отглеждане, ще разкаже по време на откриването уредникът в музея в дунавския град Венцеслав Петков

Автор: Десант

На 11 ноември в русенския Екомузей с аквариум ще бъде открит новоизграден Терариум.

Повече за видовете змии, които могат да бъдат видени и тяхното отглеждане, ще разкаже Венцеслав Петков, уредник в отдел "Природа" на Регионален исторически музей - Русе.

В Екомузея е представено многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на човека с природата.

Музеят е разположен на четири етажа, където могат да се видят богата колекция от вкаменелости, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунав и вливащите се в него реки.

Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на космат мамут (Mammuthus primigenius) в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена част от друг вид мамут – долната челюст от Mammuthus rumanus.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки