Германия връща убиеца на Виктория Маринова до дни


Германия връща убиеца на Виктория Маринова до дни
10 Октомври 2018, Сряда


Задържаният в Щаде Северин Надеждов Красимиров ще бъде разпитан от немски съд, преди да бъде екстрадиран 

Автор: Десант

21-годишният Северин Красимиров, известен в махалата още като Селайдин Ремикса, има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършено от него престъпление няма. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата. Това каза на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от NOVA.

„Късно снощи в германския град Щаде беше задържано лицето Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в Русе, във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова. Адресът, който е обитавал, е в близост до мястото на престъплението”, каза Маринов.


Убиецът на Виктория (вляво на снимката) избягал в Германия още на другата сутрин след жестокото престъпление

Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. Институтът по криминалистика работи и се очакват още доказателства.

„Установените до момента доказателства сочат за спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство. Телесните увреждания, които впоследствие са станали причина за смъртта на Виктория Маринова, са изключително брутални и тежки по своя характер. Лицето е тренирало бокс. Има и данни, че в предходните часове той е употребил голямо количество алкохол”, поясни още Сотир Цацаров.

На този етап няма свидетелски показания, които да са от преки очевидци. Иззети са още веществени доказателства, които се изследват. Младен Маринов също потвърди, че на този етап не може да се говори за предварително планиране на убийството.

„До момента всичко говори за спонтанно деяние. Имаме информация, че цяла нощ е употребявал алкохол", поясни той.

Задочно са повдигнати две обвинения на Северин Красимиров. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е 10 до 20 г. затвор. Второто е за убийство, извършено по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 г. или доживотен затвор.

На този етап не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е извършено заради професионалната й дейност, всички версии се проверяват. Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване", каза Цацаров.

„В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е вярно. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да обясняват в Брюксел и САЩ какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други държави или е някакъв изолиран случай, коментира премиерът Бойко Борисов. Той призова да не се отправят обвинения, докато не се появи категорично доказателство, че това е виновникът.

"Българи направиха така, че за България да се говори като за Малта или като за Словакия. Да си очернят държавата по най-брутален начин. Да се радват, ако България бъде в световните новини с негативна информация и то за най-тежко престъпление", заяви премиерът. 

Потвърждавам обещаните си и заделени средства за Института по криминалистика, така че да го осъвременим с най-добрата техника, защото ни бяха необходими повече от 24 часа, за да извадим ДНК профилите при сегашната методология. Задържаният ще бъде разпитан от немски съд, за да бъде екстрадиран и ние ще представим цялата ДНК информация, с която разполагаме”, каза още Борисов.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки