Криминалисти съставят профила на убиеца на Виктория


Криминалисти съставят профила на убиеца на Виктория
09 Октомври 2018, Вторник


Използването на това престъпление за политически и рекламни цели е срамно и сега се измести фокуса от убийството на на една млада жена към протести, политически интриги и раздаване на присъди с лека ръка, коментира журналистът Стефан Ташев

Автор: Десант

„Националната ДНК база данни, която се намира в Института по криминалистика на МВР се запълва от около 18 години, проблемът е, че тя е малка – в нея има няколко хиляди профила. При регистрацията в районните управления на МВР в общия случай не се снема ДНК поради липса на достатъчно средства за проби”, обясни в студиото на „Здравей, България” по NOVA криминалистът Иван Савов.

Така на практика полицията разполага с голям регистриран контингент, но с малка възможност да събира безспорни доказателства, какъвто е ДНК –профилът.

Фактът, че убиецът на Виктория Маринова е оставил много и всякакви следи от себе си, насочва полицията към версията, че нападението е по-скоро случайно от човек, който има сексуални мотиви или другият вариант – да има личен мотив и да е дебнал жената.

Вариантите за разкриването оттук нататък са, ако ДНК-следите, намерени по жертвата, съвпаднат с данни в базата на МВР.

Ако обаче такова съвпадение не се намери, е много важен психологическият профил, който ще се направи на извършителя, защото МВР трябва да събере широк кръг от заподозрени, които да бъдат проверени и да се потърси съвпадение на ДНК.

„Използването на това престъпление за политически и рекламни цели е срамно и сега се измести фокуса от убийството на на една млада жена към протести, политически интриги и раздаване на присъди с лека ръка”, коментира журналистът Стефан Ташев в студиото на телевозията. Затова според него е много важно случаят да се разкрие по най-бързия начин.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки