След катастрофата на АМ "Тракия": Движението в посока Пловдив е пуснато, но ограниченията остават


След катастрофата на АМ "Тракия": Движението в посока Пловдив е пуснато, но ограниченията остават
09 Октомври 2018, Вторник


Поради нулева видимост превозните средства се отклонят през Нови хан

Автор: Десант

Отвориха за движението АМ "Тракия" в посока Пловдив, но ограниченията остават. Поради нулева видимост превозните средства се отклонят през Нови хан. В посока София също се отклоняват по път I-8, заради намалена видимост и задимяване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Старши комисар Николай Спасов обясни, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.

Двама от пострадалите са приети УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. 40-годишната Р.В. и 30-годишният Н.К. са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, но остава за наблюдение. Мъжът освен травмите на двата глезена има и счупване на подбедрица. Има нараняване и на главата. По преценка на лекарите днес или утре му предстои ортопедична операция.

30-годишен мъж, пострадал при пътния инцидент, е приет в Спешно отделение на ВМА. Пациентът е контактен, адекватен, без опасност за живота.

Главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН коментира, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.

Директорът на ОДМВР - София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева.

Нулева видимост има и на п.в. Мухово, обходен маршрут през село Веринско.

Трафикът в посока София се пренасочвапо обходен маршрут от пътен възел Церово на АМ "Тракия" по път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки