АПИ: Светлоотразителите на АМ „Тракия“ са монтирани правилно


АПИ: Светлоотразителите на АМ „Тракия“ са монтирани правилно
08 Октомври 2018, Понеделник


Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод публикация в медиите, че шофьори бъркат светлоотразителите на мантинелите със стопове

Автор: Десант

Светлоотразителите на ограничителните системи на АМ „Тракия“ са монтирани според нормативните изисквания, разписани в Наредба №18 oт 23.07.2001 г. за сигнализацията на пътищата с пътни знаци.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод публикация в медиите, че шофьори бъркат светлоотразителите на мантинелите със стопове и светоотразителните тела са поставени неправилно.

От АПИ припомнят, че според чл. 183, ал.1 от наредбата светлоотразителите С14.1, които са с трапецовидна форма, се използват за сигнализиране на пътни съоръжения, в т. ч. на предпазни огради, подпорни стени, стени на тунели, стълбове, устои на мостове и др., разположени в непосредствена близост до платното за движение.

Съгласно ал.2 светлоотразителите се поставят по дължината на съоръженията така, че отдясно по посока на движението да е светлоотразителят с червен цвят, а отляво - светлоотразителят с бял цвят.

При еднопосочно движение в платното за движение, каквото е на автомагистралите, светлоотразителите и отдясно, и отляво трябва да бъдат с червен цвят.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Йовчо Димитров
08.10.2018 16:16:10
0
0
Българските медии са таива! Не им вярвайте!!! Има и изключения разбира се.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки