Топкриминалисти от София се включиха в разследването на жестокото убийство на Виктория Маринова


Топкриминалисти от София се включиха в разследването на жестокото убийство на Виктория Маринова
Снимка: ТВ Европа
08 Октомври 2018, Понеделник


Полицията проверява всички версии. Все още няма задържан за тежкото престъпление

Автор: Десант

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в местна телевизия в Русе. Няма задържан, а полицията проверява всички версии, като в разследването участват и топкриминалисти от София, съобщава ТВ Европа.

„Проверяваме активно криминалния контингент, за който имаме данни, че е склонен към извършването на тоя тип престъпления. Продължава работата по установяване на лица, които биха били евентуални свидетели в хода на разследването, проверява се видеонаблюдението на града, с оглед установяване факти и обстоятелства“, коментира директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов.

„Може би версията за професионалната й кариера в по-късен етап може и да отпадне, тъй като не касае най-вероятно работата й, така смятаме към момента“, каза началникът на Криминална полиция - Русе ст. инспектор Николай Кожухаров.

Мястото, където е убита младата жена, се ползва за бягане и разходка. Досега там няма извършвани престъпления, но общината предприема мерки за нейното обезопасяване.

„Днес на оперативка това, което разпоредих, започва незабавно оглед на цялата зона и това, което приоритетно ще бъде направено, да търсим контакти с НКЖИ да покрием цялата зона с видеонаблюдение“, съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов.

И от полицията, от местните власти призовават хората да помогнат за разследването.

„Извършителят, колкото и да е нагъл, колкото и да е брутален, той е човек. Той контактува, той говори с някого, той има сигурно някакви белези от тая борба, която се е водила, той ще каже някъде нещо, някой ще го види, някой ще го чуе“, добави Пламен Стоилов.

Междувременно светът осъди жестокото убийство на българската журналистка Виктория Маринова в Русе. Водещи международни агенции и медии отбелязват, че това е четвъртото убийство на високопоставен представител на медиите в ЕС през последната една година след тези на шведския репортер Ким Уол, малтийската блогърка и разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция и словашкия журналист Ян Куциак.

BBC цитира представителят за свободата на медиите в ОССЕ Харлем Десир който пише в социалните мрежи, че е шокиран от ужасяващото убийство. „Призовавам властите бързо да идентифицират и изправят пред правосъдието отговорните, както и твърдо да установят дали нападението е било свързано с работата ѝ“, се казва в поста на Десир.

Вицепредседателят на ЕК Франс Тимерманс, председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верхофстад заявиха в Туитър , че са шокирани от случилото се.
Международния комитет за защита на журналистите призова българските власти да извършат задълбочено разследване на убийството.

Организацията „Репортери без граници“ също призова българските власти да хвърлят цялата светлина върху цитирам „този ужасяващ акт“.

Припомняме, че довечера от 18,30 ч. ще има бдение за Виктория пред Паметника на свободата в Русе. Бдение в нейна памет ще се проведе и в София - на площад „Света Неделя“.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки