Наша гордост: Малките математици от Бургас се завърнаха от Китай с 5 медала


Наша гордост: Малките математици от Бургас се завърнаха от Китай с 5 медала
Шестокласниците от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас кацнаха на Летище София като победители
04 Октомври 2018, Четвъртък


6-членният отбор с ръководител от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" Динко Раднев донесе на страната ни 1 сребърен и 4 бронзови медала

Автор: Светлана Николова

Шестимата малки математици от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, които изпратихме на 27 септември да представят България на престижното международно състезание по математика и природни науки в Китай, се завърнаха днес победоносно с общо 5 медала – един сребърен и 4 бронзови, както и с една специална грамота за добро представяне.

Със сребърен медал се отличи Ванеса Ангелова Калинкова, с бронзови - Сияна Тодорова Майсторова, Петко Валериев Лазаров, Ангел Антонов Христов, Александър Антонов Съботинов, а Симеон Иванов Ненков спечели грамота за отлично представяне.

Всички те извоюваха отличията си в оспорвана конкуренция между над 450 участници от близо 50 държави от различни континенти. Важно е да се отбележи, че единственият официален език на състезанието бе английски и на състезателите не бе позволен превод на роден език.

Надпреварата се проведе в три тура, които включваха задачи със свободен отговор, задачи, изискващи подробни описания и допълнителни 6 задачи с много висока степен на трудност.

Бургаските математици от 6 А клас от математическата гимназия в Бургас спечелиха сърцата на всички присъстващи и с презентираните народни танци по време на културната вечер.

Ръководителят на отбора и главен учител по математика в ППМГ - г-н Динко Раднев, получи специална грамота и изключителни благодарности от членовете на Борда на Международните математически състезания.

Учител и на шестте деца по математика в ППМГ - Бургас е г-жа Ганка Вътева. Пожелаваме на преподавателите и на техните възпитаници още много успехи и заслужени отличия!


В категории: Новини , Образование

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Янко Майсторов
05.10.2018 16:43:43
2
1
Искрени благодарности за големият успех, скъпи наши деца. Не се съмняваме, че град Бургас и неговите граждани с основание се гордеят с Вас и още по-усърдно ще продължават да помагат за подобряване на материално техническата база на образованието в родният град.
3
Вили
04.10.2018 12:36:16
9
3
Поздравления за децата, родителите и преподавателите им! Гордеем се с вашия международен успех! Продължавайте все така, развивайте таланта си и успявайте! Нека има повече такива новини!
2
Ваня Илиева
04.10.2018 11:54:38
11
1
Респект към г-н Раднев и г-жа Вътева. За децата се радвам много, всички трябва да се гордеем с тях!
1
Яна Стоянова
04.10.2018 11:47:59
12
4
Прекрасни деца и изключителни преподаватели.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки