Специалисти ще направят спешен оглед на свлачището в Сарафово


Специалисти ще направят спешен оглед на свлачището в Сарафово
Снимка: Теодора Иванова
03 Октомври 2018, Сряда


Община Бургас ще кандидатства за финансиране за проектиране и цялостно укрепване на бреговата ивица в квартала

Автор: Десант

Специалисти от "Геозащита" ще направят спешен оглед на активиралото се крайбрежно свлачище на улица "Черно море" в бургаския квартал "Сарафово". За това се разбраха днес кметът на Община Бургас Димитър Николов и инж. Йордан Йорданов - управител на "Геозащита" - Варна.



Те се срещнаха на критичното място и разговаряха със собственици на къщи, които са притеснени от ускорените свлачищни процеси пред имотите им.

До края на седмицата представители на "Геозащита" ще направят проучване и изследване на терена и ще оформят предписания за аварийни укрепителни действия.

Община Бургас информира с писмо и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проблема и ще кандидатства за финансиране за проектиране и цялостно укрепване на бреговата ивица в квартал "Сарафово".

В работата на специалистите ще се включат и представители на ВиК Бургас, които да предложат решения за изграждането на отводнителна система както в застрашената от свлачище зона, така и в други части на квартала, които са потърпевши от наводненията.

Междувременно специалисти от Агенция "Пътна инфраструктура" извършиха оглед на свлечения насип на републиканския път I-9 Бургас- Поморие и надлеза до квартал "Сарафово" и Летище Бургас.

Община Бургас очаква предписанията на експертите на пътната агенция за ремонтни дейности на съоръжението. Веднага след изработването на проекта ще започнат и ремонтните работи, а до финализирането им  пътят ще остане затворен за движение.


В категории: Общини , Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
03.10.2018 23:28:36
0
0
Анализ на Инициативата на Три Морета, полски или полско-хърватски анти-руски проект. Някои казват че е насочен и против Германия, но не виждам как хърватите били автори на нещо-нещичко анти-немски.
Кой е планът/намерението на Полша за България? Достатъчно ли е за България това че Унгария и Полша са страни-сестри а Унгария и България също, за Полша да не направи нищо анти-българско и про-румънско???
"Румънският" автор на анализа, Калин Маркиевич е с украинско фамилно име но съм сигурен че олигофренът (или безкултурният) си мисли че той е румънизиран поляк, а не румънизиран украинец. Генетичните анализи на румънците показват че сравнителното мнозинство (релативното мнозинство) са славяни които говорят романски език.
https://www.cotidianul.ro/romania-pe-un-front-mic-al-unui-mare-razboi-strategic/#
https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Seas_Initiative
https://hr.wikipedia.org/wiki/Inicijativa_tri_mora
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки