Правителството предложи Веселин Николов да бъде удостоен с орден „Стара Планина“


Правителството предложи Веселин Николов да бъде удостоен с орден „Стара Планина“
Снимка: 24 часа
03 Октомври 2018, Сряда


Веселин Николов е лауреат на множество български и чуждестранни награди. През 2008 г. той е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пловдив“

Автор: Десант

Правителството предлага на Президента на Република България да удостои Веселин Николов с орден „Стара Планина“ – първа степен, за неговите изключителни заслуги в областта на културата и изкуството.

Веселин Николов завършва Музикалното си образование във Варшавския университет - Институт по музикология. През 1971 г. създава джазовата формация „Бели, зелени и червени“ в Окръжен Младежки Дом гр. Пазарджик.

Основател е и на мъжкия вокален ансамбъл за православни песнопения „Филипополис“ (1987-1992г.), на който е диригент и художествен ръководител. Ансамбълът изнася множество концерти в страната и чужбина.

В периода 1992-95 г., докато Николов е директор на Българския културен институт във Варшава, създава и хора „Св. св. Кирил и Методий“, който е ориентиран предимно към православната църковна музика.

Веселин Николов е лауреат на множество български и чуждестранни награди. През 2008 г. той е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пловдив“.


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки