Проверяват и винпром „Черноморско злато” в Поморие


Проверяват и винпром „Черноморско злато” в Поморие
02 Октомври 2018, Вторник


Ще има ли заречатани мощности, както във "Винтром Карнобат"?

Автор: Десант

Работници и служители от Винпром „Черноморско злато” в Поморие са алармирали, че вероятно ги очаква същата съдба като тази на колегите от Винпром Карнобат, съобщава сайтът Флагман БГ. Рано тази сутрин служители от оперативното звено на Агенция Митници от София са показали заповед, че трябва да влязат и да направят цялостна проверка на мощностите, пише медията.

По непотвърдена информация са открити нарушения около 16 крана, но в каква връзка са те с винопроизводството и плащането на данъци – не е ясно.

„Има някакъв натиск върху винопроизводителите от Бургаска област, защо не притискат собственици на подобни предприятия в други части на България”, питат се поморийци, анализирайки съдбата на конкурентите си от Карнобат, които бяха запечатани в пика на гроздобера преди седмица и благодарение на съда не бе унищожена още по-голяма част от суровината им.

Подозренията са, че е вход мръсна поръчка за отстраняването на директора на Митница Бургас Валери Стефанов, който, вероятно, не е удобен на определен кръг с особена власт в държавата.

Винпром „Черноморско злато” в Поморие е собственост на Феста холдинг. Има две производствени бази, основната е край Поморие, а другата – в Каблешково. Произвеждат вино, ракия и винено бренди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки