Събраха в книга за младите българчета цялата история на нашата родина


Събраха в книга за младите българчета цялата история на нашата родина
Снимки: Фейсбук
02 Октомври 2018, Вторник


 Изданието „Моята България“ вече е достъпно за безплатно четене и сваляне в електронен вариант

Автор: Десант

Първото образователно издание за млади читатели, което хронологично обхваща цялата история на нашата родина – „Моята България“, вече е достъпно за безплатно четене и сваляне в електронен вариант от страната и чужбина (може да се разгледа ТУК). То може да бъде използвано свободно от ученици, учители и любознателни читатели.

Това е е съвместен проект на д-р Милен Врабевски, Фондация "Българска памет" и издателска група „Просвета“. Автори на книгата са водещият на научнопопулярното предаване „Час по България“ на телевизия СКАТ и преподавател във Великотърновския университет проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев от СУ "Св. Климент Охридски", проф. Лизбет Любенова - научен сътрудник в Института по история към Българската академия на науките, и доц. д-р Веселина Вачкова -  преподавател в Националната художествена академия и в Националната класическа гимназия.



„Моята България“ покрива хронологично цялата история на България. Помагалото съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от праисторията до наши дни.

В него, наред с основните моменти от нашата летопис, са включени и по-малко известни факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя. Авторите са подбрали разнообразни източници, които разкриват кои са нашите предци, как са живели, кои са личностите, станали пример за подражание, защо имаме основание днес да се гордеем, че сме българи.

Изданието е консултирано с редица преподаватели, като важен принос за това, „Моята България“ да предлага сериозна историческа информация на достъпен и разбираем за учениците език е Катя Илиева, преподавател в ЧСУ „Цар Симеон Велики“.


В категории: Новини , История

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
02.10.2018 11:18:41
0
0
Четох книгата в интернет-Доста сполучлива е тя-дава нови данни,кои са нашите прадеди-траките-правнуци на Ной от внук му Тирас.Траки е имало в днешна България,Мала Азия,Украйна-Боспорското царство,Дакия-днес Румъния.Траките имали писменност и правели златни предмети-Вълчитранското златно съкровище...Българите са персийци,които живяли в Бактрия в Планината-Памир те били свободни-войни граничари на Персия и е бранили от тюркски племена и техните нашествия,но поради вътрешно персийски борби и битки с враговете-тюрки-българите се изселили в Украйна и Северен Кавказ.Княз Кубрат е българска национална гордост.В Константинопол е станал християнин,но насила нее покръствал свои поданници във Велика България-в нея живали-българи-християни и българи езичници-Зороастристи...От 632 до,към 667-668 година-Кубрат-Дуло е управлявал-българите и е водил войни с врагове на България,като авари и араби и хазарите.Бат Боян останал със своите българи в Стара България и положил постепенно основите на народа украинци-българи,скити,алани и славяни...Новост е,че княгиня Олга-майката на руския княз Светослав е била-дъщеря на болярина Сондоке и дъщерята на княз Борис-Кръстител-Ана.И руснаците имат българска кръв-племената кривичи и анти е въсможно да са били-претопени-българи от славяните-теза на проф.Пламен Павлов.Българите са били велик народ в средните векове.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки