Вълчо Чолаков: Най-тревожното в днешния ден е погнозата на синоптиците


Вълчо Чолаков: Най-тревожното в днешния ден е погнозата на синоптиците
Така изглеждаше днес улица "Мусала" в Поморие Снимка: Ралица Стоева, Фейсбук
01 Октомври 2018, Понеделник


Така областният управител на Бургас коментира предупрежденията за оранжев код в Югоизточна България

Автор: Силвия Горанова

Всички институции, носещи отговорност за реагиране в извънредни ситуации, са в готовност. Това областният управител на Бургас Вълчо Чолаков по повод обявения оранжев код за силен вятър и обилни валежи в областта, цитиран от Радио „Фокус“. По думите му прогнозата на синоптиците засега не се е сбъднала.

„Към настоящия момент на територията на областта има слаб валеж. Засега няма подавани сигнали на телефон 112 за бедстващи хора. Електричеството беше спряло единствено в Царево за минути, но беше бързо възстановено“, посочи също Чолаков.

Той добави, че превантивни дейности са извършвани целогодишно.

„За този сезон с лишените от свобода лица сме почистили 45 500 кв. м речни корита и дерета. Отделно, редовно предупреждаваме кметовете на населени места и особено на местата, където има опасност от преливане на язовири, и такива, където съществува опасност от наводнение“, отбеляза още областният управител на Бургас и заяви също, че днес е последният ден от извършваната проверка на язовирните стени.

„В момента комисията е на място. Констатациите, които установяват, са, че язовирните стени са изправни, както и основните изпускатели. Откосите по язовирните стени са почистени. 500-те метра след язовирните стени са почистени. На места вече има обрасла храстова растителност, но това не е чак толкова голям проблем. Цялата информация ще бъде протоколирана след завършване на проверките“, каза също Чолаков.

Според него е важно гражданите да поемат грижа за роднините си, живеещи на места, където има голям водосбор.

Междувременно от Агенция „Пътна ифраструктура“ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание по път I-4 Велико Търново – Севлиево. Движението между двата разклона за с. Балван се осъществява в една лента, поради аварирал ТИР. 

Движението по АМ "Тракия" от км 46 до км 47 в посока София се осъществява в една лента, поради ремонтни дейности. Движението се извършва в активната лента.

Временно е ограничено движението по път I-1 Ребърково  - Лютидол поради пътнотранспортно произшествие. Трафикът се осъществява през Ребърково.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки