Полицията разследва опит за убийство в болнично заведение


Полицията разследва опит за убийство в болнично заведение
01 Октомври 2018, Понеделник


Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна

Автор: Янко Крумов

Около 03,00 часа в неделя е получен сигнал от болница"Света Анна" за това, че 89-годишен мъж, пациент на здравното заведение, е нанесъл удари в главата на 87-годишен мъж, лежащ в същата стая на отделението. В резултат на това пострадалият е настанен в тежко състояние в Реанимацията на здравното заведение. Извършителят е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от МВР.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи действията по разследването. От обвинението изнесоха подробности по инцидента и съобщиха, че пострадалият е в клинична смърт.

"Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство на лежащо болен пациент от друг. В отделението по коремна хирургия пациентът Димитър Ш., роден през 1929 г., със стойката за системи нанесъл удари в главата на 80-годишния Тодор М., с когото били настанени в една болнична стая. Пострадалият е в клинична смърт след инцидента.

Заради фактическата и правна сложност на деянието Окръжната прокуратура е възложила разследването на следовател. Ще бъде назначена съдебнопсихиатрична експертиза на Димитър Ш., който е бил опериран в отделението ден преди инцидента. 89-годишният мъж ще бъде привлечен като обвиняем. Действията по разследването продължават”
, обявиха от прокуратурата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки