Изправят пред съда иранци, опитали да внесат у нас хероин за над 46 милиона лева


Изправят пред съда иранци, опитали да внесат у нас хероин за над 46 милиона лева
Снимка: БНР
01 Октомври 2018, Понеделник


Окръжна прокуратура – Хасково поиска най-тежката мярка „задържане под стража“

Автор: Янко Крумов

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама ирански граждани за контрабанда на 712 килограма хероин за 46 317 310 лева.
 
Обвинението счита, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение, че двамата иранци са извършили престъпленията, за които са им е повдигнати обвинения.

Освен това може да се направи категоричен извод, че съществува реална опасност, привлечените към наказателна отговорност ирански граждани да се укрият или да извършат друго престъпление, обусловена от тежестта на престъплението, предвиденото за същото наказание и факта, че обвиняемите са чужди граждани без установен статут и връзка в нашата страна, се казва в прессъобщение на Апелативна прокуратура-Пловдив.
 
Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

Задържаният на 29 септември на пункта "Капитан Андреево" хероин е най-голямата пратка дрога, залавяна досега на българска граница. 712-те килограма дрога са открити в два ирански тира, превозващи строителни материали от Иран за Австрия. Единият е хванат в четвъртък, а другият в петък.

Наркотикът е бил укрит по идентичен начин, между плоскости от гипсокартон.

"Още е рано да се говори за разбит канал за наркотици, защото се водят следствени действия", каза при задържането на двамата шофьори Георги Георгиев, директор на "Митническо разузнаване и разследване" към Агенция "Митници".

"Установен е получателят - дружество в страна-членка на ЕС. Своевременно са уведомени правоохранителните органи в съответната държава по линия на наркотрафика", уточни Георгиев.

Двамата ирански шофьори бяха задържани до 72 часа от прокуратурата. 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки