Трима души са обявени за изчезнали в Гърция


Трима души са обявени за изчезнали в Гърция
Снимка: Ройтерс
30 Септември 2018, Неделя


Южната ни съседка през последните дни се намира под влиянието на мощен циклон, донесъл със себе си бурни ветрове и проливни дъждове

Автор: Десант

Трима души са обявени за изчезнали в Гърция, която през последните дни се намира под влиянието на мощен циклон, донесъл със себе си бурни ветрове и проливни дъждове, предаде Ройтерс.

Редкият вид тропически циклон започна вчера и досега е засегнал предимно райони на остров Евбея (източно от континентална Гърция) и южния полуостров Пелопонес.

Гръцката телевизия съобщи, че млад мъж и двойка на средна възраст са изчезнали на о. Евбея. Службата за гражданска защита информира, че е започнала издирвателна и спасителна операция край град Мантуди.

Корабите днес останаха закотвени на главните пристанища в Гърция, а движението на много места в цялата страна е затруднено, понеже пътищата са наводнени от пороите. Вятърът причини прекъсвания в електрозахранването и повали дървета.

Досега пожарникарите са получили над 1300 сигнали за спасяване на хора, заклещени в автомобили или наводнени домове, и за отстраняване на паднали дървета и отломки.

На излъчени по телевизията кадри се виждат наводнени улици, превърнали се в реки, в района Коринт в Пелопонес, и огромни вълни, разбиващи се на брега. Температурите през изминалата седмица паднаха с до десет градуса по Целзий.

Службата за гражданска защита предупреди, че Северна и Централна Гърция може да бъдат засегнати днес и призова гражданите да вземат мерки, за да се предпазят от евентуалните последици.

Властите се безпокоят, че бурята може да причини също свлачища и наводнения в по-широкия район на Атина, който неотдавна пострада от опустошителни пожари.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки