Извънредна проверка: Укрепването на свлачището в бургаския квартал Сарафово върви по график


Извънредна проверка: Укрепването на свлачището в бургаския квартал Сарафово върви по график
Снимка: МРРБ
28 Септември 2018, Петък


За тази дейност през септември м.г. бяха отпуснати 8 млн. лв. допълнително от правителството по бюджета на МРРБ

Автор: Десант

На над 60% са изпълнени дейностите по брегоукрепване  и укрепване на свлачището в бургаския квартал Сарафово. Това установи на място заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, който направи извънредна проверка на обекта. Работи се интензивно, като строително-монтажните дейности по брегоукрепването и укрепването на свлачището вървят по график, констатира той.

Проектът предвижда изграждане на надлъжно брегоукрепително противоабразионно съоръжение (дамба) с дължина 1430 м и на укрепителни и отводнителни съоръжения за укрепване на свлачище „Сарафово“ с площ от 745 дка.

На работната площадка заместник-регионалният министър разговаря с представители на авторския надзор, които увериха, че извършват ефективен контрол. Инж. Николай Милев – изпълнителен директор на фирмата-строител „Транстрой Бургас“ запозна заместник-регионалния министър със свършеното до момента. Вече е изпълнена една от най-сложните части на проекта - изграждане на система от изливни пилоти с общ ростверк. В процес на изпълнение е и частта от проекта, включваща вертикалната планировка.

Припомняме, че през септември м.г. бяха отпуснати 8 млн. лв. допълнително от правителството по бюджета на МРРБ за укрепване на свлачището в Сарафово, както и за брегоукрепване на северния бряг на Царево с цел опазване на живота и здравето на хората. С преобразяването на крайбрежната алея и брегоукрепването на свлачището, обликът на района ще се промени.

За укрепване на свлачището в Царево в момента МРРБ е обявило обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на оценка за съответствие на проекта с основните изисквания към строежите и строителен надзор на обекта. Има сключен договор с „Трансстрой - Бургас” АД за изпълнение на инженеринг. В обхвата на обекта е включен брегови участък с дължина около 500 м. Предвидено е да се довърши брегоукрепителна дамба с дължина 491 м, изграждане на буна 35 м и укрепване на свлачище. Към момента се изпълняват административни дейности, свързани с актуализиране на проекта и съгласувателна процедура.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки