Тиквеник рекордьор ще приготвят за Празника на тиквата в Севлиево


Тиквеник рекордьор ще приготвят за Празника на тиквата в Севлиево
28 Септември 2018, Петък


В града се намира единственият у нас музей на оранжевото есенно изкушение

Автор: Десант

На 12 и 13 октомври под мотото „Севлиево – столица на тиквата“ ще се проведе XIV-ия празник на тиквата, който всеки октомври традиционно протича с открити работилници, културни прояви със състезателен характер, павилиони с формата на тикви, където ще се предлага печена тиква и други кулинарни тиквени специалитети, ще има състезания с тиквени гондоли и светлинно шоу.

Карвинг на открито, оранжев кът и празничен турнир по стрийтбол са само част от забавленията, на които ще могат да се насладят участниците и гостите му тази година.

Със съдействието на Ути Бъчваров ще бъде приготвен и тиквеник рекордьор.

Празникът ще изобилства от кулинарни изкушения, които всеки ще може да опита - печена тиква, щрудел с тиква, руло от тиква, бисквитено руло с тиква, пълнена тиква със сушени плодове, тиквени гайгани, салата от тиква, тиквена туршия, супа от тиква, крем от тиква, тиквено парфе, тиквеник, мармалад, сладко, петмез и рачел от тиква, каварма от тиква в тесто, лютеница от тиква, тиквен хляб, банички с тиква, пилешко суфле от тиква и какво ли още не.

Тук е мястото да споменем, че в Севлиево се намира и единственият в България Музей на тиквата, който отваря врати през 2012 г.




В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки