Борисов: Виетнам е важен партньор в региона на Югоизточна Азия


Борисов: Виетнам е важен партньор в региона на Югоизточна Азия
28 Септември 2018, Петък


Това заяви българският министър-председател по време на срещата си с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук

Автор: Десант

Виетнам е наш доверен приятел и изключително важен партньор в динамично развиващия се регион на Югоизточна Азия. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук.

Двамата разговаряха в Ню Йорк, където водената от премиера Борисов българска делегация участва в 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изрази готовността на страната ни да работи за развитието на сътрудничеството във всички области на икономическия и обществен живот.

„България и Виетнам са традиционно приятелски страни и вярвам, че потенциалът на икономическите отношения на двете държави може да бъде разширен“, каза премиерът Борисов и допълни, че е необходимо увеличаване на стокообмена между двете страни.

Двамата премиери изразиха желание за активна работа в двустранната търговия и търсене на възможности за сътрудничество в нови сфери.

Бойко Борисов и Нгуен Суан Фук изразиха удовлетворение от активизирането в последните години на отношенията в областта на образованието, научните изследвания и иновациите.

По време на разговора българският премиер Бойко Борисов и виетнамския му колега обсъдиха и възможности за активизиране на сътрудничеството в областта на труда. Българската страна има принципна готовност да започне преговори за разширяване на договорно-правната база в областта на труда и социалната политика с оглед регулиране на трудовата миграция между двете държави.


В категории: Свят , Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки