Пуснаха четири марки за 130-годишния юбилей на БДЖ


Пуснаха четири марки за 130-годишния юбилей на БДЖ
26 Септември 2018, Сряда


Вижте коя е първата линия, обслужвана от влаковете на Българските железници

Автор: Десант

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков валидира пощенско-филателно издание,  посветено на 130 години от създаването на БДЖ. По време на церемонията той изтъкна, че към настоящия момент дружеството е един от основополагащи стълбове в българската икономика.

През 1888г. е подписан указ, с който е създадена нова държавна компания - Български железници. Първата линия, обслужвана от влаковете й е Вакарел – Белово. Малко по-късно е открита и първата международна линия - Цариброд-София-Белово.

Юбилеите на дружеството традиционно се отбелязват с издаване на пощенски марки. „Сюжетът на четирите марки, оформени в блок, е пряко свързан с историята на дружеството – от теснолинейката, която е била теглена от коне, локомотива на  легендарния Ориент експрес, до съвременните мотриси, които се използват днес“, каза министър Желязков.

„Това издание ще заживее свой собствен път за радост както на филателистите, така и на ползвателите на пощенски услуги. Филателистите, както и железничарите имат обща любов към професията и хобито“, добави шефът на транспортното ведомство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки