Валери Симеонов: Основната ни задача е да се подобри качеството на здравеопазването у нас


Валери Симеонов: Основната ни задача е да се подобри качеството на здравеопазването у нас
Снимка: Канал 3
26 Септември 2018, Сряда


Това каза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика и лидер на НФСБ по време на Национална кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването

Автор: Янко Крумов

Основната ни задача е да се подобри качеството на здравеопазването у нас и да се повиши удовлетвореността на хората. Това каза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на Национална кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването, предаде „Фокус“.

Вицепремиерът припомни, че коалиционното правителство е заложило в програмата си промяна на здравно-осигурителния модел, реформа в здравеопазването и демонополизация на здравната каса.

"Всичко това не е самоцел. Основната задача е да се подобри качеството на здравеопазването в България, да се засили и прецизира контролът върху изразходваните средства и като цяло да се повиши удовлетвореността на хората, пациентите от работата на здравната система", заяви Симеонов.

Според него е изключително важно да се обсъди състоянието на здравната система в България, както и евентуалните промени, които би трябвало да бъдат реализирани.

„Вярвам, че днес в тази дискусия ще се предложат алтернативи и ще се приемат най-добрите решения за българското здравеопазване. И най-вече ще се постигне един консенсус, който ще даде зелена светлина продължаващите реформи в здравеопазването“, каза Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки