Махат скандална велоалея в Морската градина в Бургас?


Махат скандална велоалея в Морската градина в Бургас?
Снимка: Е-Бургас
25 Септември 2018, Вторник


Общински съветници от НФСБ предложиха алеята да бъде преместена в по-безопасна част на крайбрежния булевард. Докладната им записка обаче не бе подкрепена от мнозинството

Автор: Мария Митева

Скандална велоалея, намираща се в непосредствена близост до морския бряг на Бургас, разпали горещи дебати на сесия в Общински съвет в морския град.

Мястото в Морската градина е най-посещаваното през цялата година и е конфликтна точка от повече от 5 години, още когато бяха положени жълтите линии. Там редовно стават инциденти.

Пешеходци и колоездачи във война за пространство в Бургас

Общински съветници от групата на „НФСБ и СЕК“ (Национален фронт за спасение на България и Средна европейска класа) предложиха алеята да бъде преместена в по-безопасна част на крайбрежния булевард. Докладната им записка обаче не бе подкрепена от мнозинството.

Има и идея жълтите линии да бъдат нацяло заличени, което най-вероятно ще стане, но след дълга административна процедура. От общинската администрация уточниха, че премахването на велоалеи не било от компетентността на Общинския съвет и обещаха (за пореден път) да се заемат с решаването на проблема.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки