Ако изборите бяха днес: Съотношението на силите от последния парламентарен вот се запазва


Ако изборите бяха днес: Съотношението на силите от последния парламентарен вот се запазва
25 Септември 2018, Вторник


Това е отговорът на социолозите на апетитите на БСП за предсрочни избори

Автор: Янко Крумов

Началото на новия политически сезон е съпътствано от поредица от скандали. Резултатите от проведено от „Сова Харис” национално представително изследване показват високо ниво на мобилизация на привържениците на левицата. Нагласите на хард електората на червените са като непосредствено преди предстоящи парламентарни избори.

С истеричната си политическа линия обаче БСП провокира привържениците на големия си опонент, показват данните на социолозите.

Според тях мобилизацията сред симпатизантите на ГЕРБ също е висока и съотношението на силите от последните парламентарни избори се запазва.

Тези, които одобряват ГЕРБ, са около 31% от гласоподавателите при 26% одобрение за БСП.

Тези, които смятат, че следващо парламентарно мнозинство трябва да състави ГЕРБ, са 31% срещу 27% - че това трябва да направи БСП.

32% от анкетираните имат доверие на лидера на управляващите Бойко Борисов, а тези, които имат доверие на лидера на опозицията Корнелия Нинова, са 26%.

24% имат готовност да гласуват за ГЕРБ, а за Левицата - 20%. При това съотношение на силите нито една от двете страни не може да направи решителни крачки.

Подкрепата, която получават, им позволява да блокират действията на опонента, но не и да наложат собствена политическа линия, смятат анализаторите от „Сова Харис”.

Според тях в момента за избирателите, намиращи се в политическия център, и двата най-масови политически субекта олицетворяват статуквото.

Засега нито една от водещите политически партии не поражда достатъчно доверие, за да предизвика вълна от промени, посочват още от „Сова Харис”.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
а пък моята агенция
25.09.2018 16:31:15
0
0
Моята агенция има съвсем други цифри?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки