Страшна трагедия в Черно море: Двама рибари от Свети Влас загинаха


Страшна трагедия в Черно море: Двама рибари от Свети Влас загинаха
Снимката е илюстративна
25 Септември 2018, Вторник


Тялото на единия от тях все още не е намерено

Автор: Десант

Страшна трагедия се разигра във водите на Черно море край местността Бунарджика. Двама рибари загинаха. За това съобщава кметът на Свети Влас Иван Николов, цитиран от Флагман.БГ.

Около 19,00 ч. вчера вечерта от пристанището на Св. Влас с риболовна лодка потеглят трима стари рибари. Те са с плаваща мрежа за паламуд. Отправят се в посока нос Емине и се движат на не повече от 200 метра край брега.

Около 21,00 ч. обаче излиза силно вълнение, а на места поривите на вятъра достигат до 20 м/сек. Тримата правят опити да вдигнат мрежата, но тя се заплита във винта на лодката. В този момент тялото на Пенчо се заплита в мрежата и той е пометен от урагана към дъното. Нямал е спасителна жилетка.

Докато правят опити да изтеглят мрежата с тялото на приятеля си, лодката е преобърната от ураганния вятър. Другият рибар – Васил, е погълнат от бездната. Оцелял е само Митко Пешев, който е бил със спасителна жилетка.

Тримата са успели да подадат сигнал и спасителен катер е тръгнал от пристанището на Св. Влас. Успели са да извадят заплетения в мрежите Пенчо, тялото на Васил все още се издрива.

„Оставете ме на мира, не знам как изобщо съм жив, сигурно Бог ме спаси!”. Това са единствените думи, които е успял да произнесе пред Флагман.БГ рибарят след преживяната драма след опитите му да спаси двамата си другари. 

Репортер на медията е заварил семейство Пешеви да се завръща към дома им след посещение на народен лечител, където му лели куршум за преодоляване на преживения стрес.

Митко обаче е заявил, че няма да се прибере и поспи, а потегля към пристанището, за да чуе дали има вести за изчезналия в морето Васил.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки