Над 1250 деца от Плевен се включиха в кампанията „Стара хартия за нова книга“


Над 1250 деца от Плевен се включиха в кампанията „Стара хартия за нова книга“
25 Септември 2018, Вторник


Със своите 7,2 тона предадена хартия за рециклиране малчуганите спасиха от изсичане 94 дървета, а в замяна получиха 1470 нови книжки

Автор: Силвия Горанова

Първото издание на националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ в Плевен премина с голям интерес, след като 1250 деца от града се включиха в каузата. Със своите 7,2 тона предадена хартия за рециклиране малчуганите спасиха от изсичане 94 дървета, а в замяна получиха 1470 нови книжки.



Събитието, подкрепено от Община Плевен, се състоя на 24 септември 2018 г. на пл. „Възраждане“ и беше петото поред в настоящото издание на кампанията.

Организаторите на акцията от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ Мила Алексиева и Сиана Колибарова изразиха надеждата си инициативата да се превърне в традиция за общината и все повече деца и родители да имат възможност да се включват в нея занапред.

Музика, песни, танци, куклено шоу и много предизвикателства очакваха малчуганите през целия ден. Всички те имаха за цел да им покажат, че да се грижиш за природата и да четеш е не само полезно, но и много забавно.



С викторината в стил „Хрониките на Нарния“ децата си спечелиха книжките от едноименната поредица на Клайв С. Луис и издателство „Труд“. А още награди малките екоентусиасти получиха, след като отговориха правилно на всички въпроси за опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъците. В празничната програма участие взеха десетки талантливи изпълнители от Плевен.

Всички детски усмивки и всички запомнящи се мигове от деня бяха уловени от „Verus Photograhy“, партньор на инициативата в града.

След като премина през Плевен, Бургас, Хасково, София и Русе, финалът на „Стара хартия за нова книга“ ще бъде поставен в Пловдив на 29 септември.


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки