Пиромани ли стоят зад пожарищата край Карлово?


Пиромани ли стоят зад пожарищата край Карлово?
Снимка: Блиц
25 Септември 2018, Вторник


​Изпепелени са дървета, храсти, стари необработваеми и обработваеми лозя. Общата площ на изгорялото снощи е над 500 декара

Автор: Янко Крумов

Огънят между Баня и Бегунци, който пламна наново от стария пожар в подножието на местността „Момини гърди“, е вилнял снощи до след 02,00 часа през нощта. За това разказва кметът на карловското село Баня Стамен Гешев.

Огнената стихия е обхванала голяма територия, с нея са се борили три екипа на пожарната в Карлово, както и лесничеи от Горското, на помощ са пристигнали и доброволци, съобщава Блиц. Стамен Гешев също е бил на място и лично е следил ситуацията, с него е бил е кметът на Бегунци Петко Комитов.

Имало е опасност огънат да стигне до гората в местността „Момини гърди“, където се намира и базата на бившето МТС. Вятърът е бил силен, което е затруднило гасенето. Пламъците са били много високи. Горяло е от няколко места.

Изпепелени са дървета, храсти, стари необработваеми и обработваеми лозя. Общата площ на изгорялото снощи е над 500 декара.  Към момента на място има дежурни, няма ново разпалване. 

Другите пожари на жп прелеза край Баня-Дъбене, заради които снощи бе спрян пътнически влак за кратко, и в „Кишиш махала“ край Баня са напълно овладени и към момента няма проблеми с тях, казаха от пожарната служба в Карлово.

От полицията съобщават, че има основание да се счита, че в региона вилнеят пиромани. Пожарите са един след друг и са запалени по няколко огнища наведнъж.




В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки