Тежки нарушения и данни за извършени престъпления - това са открили митничарите във фабриките на Миню Стайков


Тежки нарушения и данни за извършени престъпления - това са открили митничарите във фабриките на Миню Стайков
22 Септември 2018, Събота


Това каза пред журналисти в Карнобат директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов

Автор: Янко Георгиев

Писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на "Винпром Карнобат" са предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата. Това каза пред журналисти в Карнобат директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов, цитиран от БТА.

Той информира, че с писмена заповед са извършени оперативни действия по митнически контрол на складове на територията на карнобатските села Церковски и село Венец.

В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения, а за някои от тях има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция, добави Стефанов. Той поясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи.

Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата. Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред.

Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.

Междувременно протестът на работниците от запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат се пренесе пред общината в града. По-рано през деня служителите от фабриките, свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, блокираха железопътната линия за София. Те се опасяват, че ще загубят прехраната си.

Жп линията беше блокирана с празен автобус, който по-късно беше изтеглен от релсите и движението на влаковете, които изчакваха, беше пуснато.

Десетки пътници обаче останаха блокирани на гарата в Стралджа, а от БДЖ бяха в готовност да ги извозят с автобуси.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки