Вижте какво време идва с настъпването на астрономическата есен


Вижте какво време идва с настъпването на астрономическата есен
22 Септември 2018, Събота


На 22 септември термометрите показваха летни температури до 33 градуса. Дали това беше последният топъл ден?

Автор: Десант

Астрономическата есен ще настъпи в 4.54 ч. в неделя сутрин. Тя носи студен въздух от Гренландия, който ще предизвика и сериозен спад на температурите в периода от вторник до петък следващата седмица. Това каза в ефира на „Събуди се” по NOVA климатологът доц. Георги Раев.

„Септември беше практически летен месец, с температури 2-3 градуса над нормата. Октомври и ноември пък ще бъдат съвсем нормални есенни месеци”, каза още доц. Рачев.

Той подчерта, че през по-хладния предстоящ период живакът в термометрите няма да надвишава 12-14 градуса. От сряда чадърът ще стане задължителен аксесоар за всички ни.

От следващия уикенд лятото ще заяви, че още не е готово да си отиде и ще настъпи ново затопляне. Температурите в София отново ще достигат до 20 градуса, а в Югоизточна България ще бъде още по-топло, каза климатологът.

А в събота, в Деня на независимостта, ще можем да се насладим на последния истински летен ден. В цялата страна ще бъде слънчево, с температури между 27 и 32 градуса. И планините, и морето ще бъдат много подходящи за отдих.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки