Напрежението пред фабриките на Миньо Стайков расте


Напрежението пред фабриките на Миньо Стайков расте
Жандармерия трябваше да разпръсне работниците, за да влязат митничарите на проверка Снимка: бТВ
22 Септември 2018, Събота


Работниците от трите производствени бази заплашват с безсрочни протести заради вчерашната акция на Агенция „Митници”

Автор: Десант

Три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки край карнобатските села Венец и Церковски спряха работа в петък. Причината са запечатаните за 48 часа данъчни складове от Агенция "Митници".

"Констатирани са множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове, във връзка с което ще бъдат предприети действия за обезпечаване на доказателствата чрез запечатване на обектите при първоначален срок от 48 часа, съгласно реда на ДОПК. Мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд", казаха от ведомството.

Днес на място се очаква да пристигне и шефът на агенцията Георги Костов.

Междувременно напрежението пред фабриките продължава да расте. Работниците от производствената база заплашват с безсрочен протест.

20 тона грозде в десетки камиони стоят блокирани пред портала само на "Винпром Карнобат" край село Венец. Загубите само за днес възлизат на 10 милиона лева, заяви един от директорите Танчо Драгиев пред БНР.

Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков. Част от затворените фабрики преминават на авариен режим, което крие опасност от взривове, предупреди още Танчо Драгиев.

По-рано вчера близо 150 работници протестираха пред производствената база на “Винпром Карнобат“ край село Венец. Три цистерни и десетки камиони с продукция бяха блокирани пред и във оградената територия, тъй като в 9 часа сутринта жандармерия и митнически служители ограничиха достъпа до заводите. Няколко завода и три данъчни склада има на територията на “Винпром Карнобат“.

Контейнер с продукция за клиенти от Япония е спрян тази сутрин от митнически служители. Запечатването на данъчните складове е незаконно, категорични са двама от директорите на предприятието Танчо Драгиев и Йовко Йовков. Блокират ни правото на труд, казаха протестиращите служители на “Винпром Карнобат“.

“Не ни оставят спокойно да работим, жандармерия, митници, ние работим, а отвсякъде има кордони. Голям стрес е! Няма ли да ни оставят на мира? Работодателите са ни много точни хора, ние нямаме оплаквания“, казаха протестиращи пред “Хоризонт“.

„Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете на Винпром „Карнобат” и „Сис Индустрис” бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция „Митници”, на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво”, каза пред бТВ една от протестиращите.


В категории: Разследвания , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки