Първо изслушване на КОНПИ пред парламентарната комисия, ръководена Борис Ячев


Първо изслушване на КОНПИ пред парламентарната комисия, ръководена Борис Ячев
22 Септември 2018, Събота


Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество е проверила над 450 сигнала от началото на годината

Автор: Десант

Над 450 сигнала, съдържащи твърдения за корупция са постъпили в Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Това стана ясно на първото изслушване на комисията, откакто е конституирана през април, тази година, пред Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, ръководена от зам.-председателя на НФСБ Борис Ячев.

От получените сигнали, съдържащи твърдения за корупция 330 са проверени и там, където има данни за извършени престъпления – са предадени на прокурор. В момента се извършват над 50 оперативно-издирвателни мероприятия, стана ясно още по време на изслушването.

Борис Ячев поиска отчет за сигналите, изпратени от парламентарната комисия до КПКОНПИ. Това са сигнали, подадени основно от граждани и сдружения, и засягат корупционни практики по общини, в органите на местната власт и държавната администрация.

Единственият орган, който има право да осъществява текущ контрол върху дейността на Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ е парламентарната комисия, ръководена от зам.-председателя на НФСБ Борис Ячев.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Недялка димитрова
22.09.2018 09:03:27
0
0
Дано подадените сигнали стигат до читави оторизирани институции.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки