Експерти от „Европа Ностра“ ще посетят паметника на връх Бузлуджа


Експерти от „Европа Ностра“ ще посетят паметника на връх Бузлуджа
Снимка: Архив "Десант"
21 Септември 2018, Петък


Организацията е най-представителната структура за опазване на културно-историческо наследство в Европа с членове от над 40 държави

Автор: Десант

На 27 септември експерти от обществената организация за опазване на европейското културно наследство „Европа Ностра“ ще посетят паметника на връх Бузлуджа. Сградата беше включена сред 7-те най-застрашени обекти на културното наследство в Европа за 2018 г.

Организацията е основана на 29 ноември 1963 г. в Париж и е най-представителната структура за културно-историческо наследство в Европа с членове от над 40 държави.

Вече над 50 години тя следва мисията си в подкрепа на културното и природното наследство на Стария континент, като провежда кампании за спасяването на най-застрашените места за културно-историческо наследство в Европа.

Част от дейността й е свързана и с популяризирането на най-добрите практики в областта на европейското културно наследство - от научни изследвания до опазване, от образование, обучение и повишаване на осведомеността до поддържането на специализирана служба от професионалисти и доброволци.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки