В Жеравна представят изложба на сливенския художник Стефан Стайков


В Жеравна представят изложба на сливенския художник Стефан Стайков
21 Септември 2018, Петък


Майсторът на четката е завършил физика и е работил в обсерватория

Автор: Десант

На 22 септември, в деня на Независимостта на България от 17,00 ч. в галерията "Христо Тодоров" в Жеравна ще бъде открита изложба на художника Стефан Стайков от Сливен. Тя включва негови картини, рисувани с пастел и маслени  бои.



Майсторът на четката е роден на 30 май 1965 г. в балканското  село Стара река. Завършва СПГ „Добри Чинтулов" през 1983 г., а от 1985 г. е студент в СУ "Св.Климент Охридски”. Първоначално записва  математика, но след две години се прехвърлил физика в Математическия факултет на столичната Алма матер. Било е  време на мечти и романтика, време на рушене на основи...

Завършва  през 1992 г. и се прибира  в Сливен. От 1993 г. започва  работа в Народна обсерватория „Петър Берон”. Занимава с подръжка на оптичната апаратура и разработване на методи за наблюдения. 

През 2008 г. защитава магистратура по стопанско управление към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий”.

Първите стъпки в рисуването прави преди двадесет години под влияние на богатите си романтични наблюдения и впечатления от света и природата. Постепенно с помоща на приятели навлиза в един свят, който отразява в своите картини.

През март тази година Стефан Стайков откри в Синдикалния дом на транспортните работници в София своята първа самостоятелна изложба.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки