Цялото имущество на семейството на Ветко Арабаджиев е запорирано


Цялото имущество на семейството на Ветко Арабаджиев е запорирано
20 Септември 2018, Четвъртък


Интерпол издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се предполага, че са в чужбина

Автор: Десант

Цялото имущество на семейството на Ветко Арабаджиев е запорирано, съобщи заместникът на главния прокурор Иван Гешев, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че разследването продължава с разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Гешев припомни, че семейство Арабаджиеви са обявени за издирване, извършването на което е в ръцете на МВР и партньорските служби.

Прокурор Гешев подчерта, че той не разполага с информация издирваните да са правили опит да се свържат с разследващите органи в България.

„Това, което те правят в момента е да чакат да се изясни напълно ситуацията и да разберат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела“, коментира Иван Гешев.

В края на август беше извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев.

10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита голяма сума пари, а много от банкнотите са били в кутии за обувки.

Интерпол издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се предполага, че са в чужбина.

Впоследствие трима от задържаните - Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, но впоследствие Апелативният специализиран наказателен съд ги върна в ареста.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Дано някой ден се сетиш, че ма
20.09.2018 15:21:56
0
0
Цялото имущество е оценено, както и за колко ще бъде продадено, честито на Маринела.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки