Учителка бе принудена да напусне селско училище заради конфликт с циганче във втори клас


Учителка бе принудена да напусне селско училище заради конфликт с циганче във втори клас
Снимка: Монитор
20 Септември 2018, Четвъртък


Вместо да защити колежката си, директорката подписала набързо молбата за напускане като се оправдала с делегирания бюджет

Автор: Десант

Възпитателка в училището в старозагорското село Калояновец напусна работа заради конфликт с ученик от втори клас и негови роднини. Детето е от ромски произход. В основното училище в момента се извършва проверка по случая от началника на Районното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова, съобщава Дарик нюз.

„Всички страни вече са дали показания пред полицията и те ще предприемат своите действия.Ние от наша страна също ще проведем проверка по случая и ще установим дали е имало пропуски от страна на ангажираните в инцидента учители и ръководство. В момента в училището се провеждат нормални учебни занятия. Няма напрежение сред ученици, учители и родители, но въпреки това тази вечер ще се проведе родителска среща“, обясни началникът на РУО.

Вчера по обед Андрей, който е ученик във втори клас в ОУ „Паисий Хилендарски“,  твърдял, че госпожа Весела Тодорова не му позволила да пие вода, след което му била ударила шамар.

Това провокирало цялата рода на второкласника да потърси сметка от учителката по време на учебни занятия.

Бащата започнал да заплашва госпожата, да я блъска и унижава, а по-късно извикал полиция, пуснал жалба, обадил се и на горещия телефон в общината. По думите на учителката в жалбата на бащата било написано, че размахвала нож, нещо, което тя категорично отхвърля. Това са глупости, преувеличено е, твърди тя. По-късно, след обиди и заплахи бащата на детето и роднините му си тръгнали.

Останах като втрещена, коментира госпожата която също пуснала жалба във Второ управление на полицията.

Учителката написала молбата си за напускане до директора на училището и според нея оставката й е приета „заради делегираните бюджети“.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Кръстю Кръстев
22.09.2018 14:30:41
3
0
Циганите са приоритет в Циганистан. През март и аз бях принуден да напусна заради разтърване на двама биещи се четвърто класици.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки