Валери Симеонов пита: Какво спечели България от последния ход на президента


Валери Симеонов пита: Какво спечели България от последния ход на президента
20 Септември 2018, Четвъртък


Така вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ коментира във Варна забавеното подписване на указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР

Автор: Десант

Личните отношения между президента и министър-председателя не бива да рефлектират върху вземането на решения и изпълнението на задълженията. Така вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира във Варна забавеното подписване на указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Вицепремиерът попита какво спечели България от това, че подалите оставки трима министри в продължение на 10 дни не са освободени.

„Не е добре в очите на обществото, когато институциите водят война помежду си. Властите не би трябвало да демонстрират разминавания и противоречия, защото това саботира политическата стабилност, която е най-голямото ни постижение за последната година и четири месеца.

Всичко може да се съсипе от дребнави пререкания, които нищо не носят. Аз лично съм против конфронтацията между отделните институции и не трябва една институция да пречи на друга било по формална, или личностна причина”, каза вицепремиерът.

Според Валери Симеонов опозицията няма капацитет за предизвикване на предсрочни избори. Той добави, че в управляващата коалиция няма разминаване относно предложението на Обединените патриоти за изработване на позиция против налагането на санкции на Унгария от страна на ЕС.

Във Варна вицепремиерът присъства на заседание на Областния координационен център по туризъм, на което бяха обобщени резултатите от летния сезон.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки