Ивайло Московски предаде щафетата на новия транспортен министър


Ивайло Московски предаде щафетата на новия транспортен министър
Снимка: Министерство на транспорта
20 Септември 2018, Четвъртък


Росен Желязков поема министерството в стабилно състояние, но има няколко теми, които изискват лична ангажираност

Автор: Десант

"Най-важното за мен е да има приемственост с екипа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за да продължим стартираните реформи". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при встъпването му в длъжност. Той благодари на досегашния министър за конструктивната работа през годините и доброто сътрудничество в сектора.

Ивайло Московски коментира, че Росен Желязков поема министерството в стабилно състояние, но има няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване. "Една част от проектите по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, закъсняват с няколко месеца заради обжалвания и е необходимо да се компенсира това забавяне“, посочи Московски. Той подчерта, че едно от сериозните предизвикателства е подобряване на координацията и съвместната работа с всички структури,  отговорни за пътната безопасност.

„По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит през 2009 г. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството“, заяви Московски.  По думите му друга важна тема, която стои пред новия министър е концесионирането на транспортни обекти. „Това е практика в целия свят и е ефективен начин за развитие на пристанищната и летищна инфраструктура, които са приходо-генериращи и не е допустимо да се развиват с европейски средства“, категоричен бе Ивайло Московски.


Росен Желязков започва административната си кариера, като  секретар на Столична община в периода от 2003 г. до 2009 г.

От 2011 до 2013 г. е председател на Управителния съвет на Института по публична администрация и представител на Република България в Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

През 2009 г. става главен секретар на Министерския съвет, като заема поста до 2013 г.
От 2014 до 2016 г. е съветник на министър-председателя Бойко Борисов по въпросите на държавната администрация и електронното управление.

С Решение на Министерския съвет през септември 2016 г.  е определен за председател на Държавна агенция „Електронно управление“, а от януари т.г. е председател на Комисията за регулиране на съобщенията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки