8 години затвор за Иван Иванов, убил зверски 15-годишната Никол Йончева в Бургас


8 години затвор за Иван Иванов, убил зверски 15-годишната Никол Йончева в Бургас
Снимка: бТВ
20 Септември 2018, Четвъртък


Тъжното е, че деца убиват деца. Това се дължи на агресивната среда, в която растат децата ни. Виждате – ставаме свидетели на побои в дискотеки и на какво ли не, каза след процеса съдията по делото Стефан Стойков

Автор: Десант

Състав на Бургаският окръжен съд под ръководството на Стефан Стойков и Даниел Марков, постанови 8-годишна присъда на Иван Иванов за зверското убийство на 15-годишната Никол Йончева, извършено на 20-ти август м.г. в асансьор на блок 108 в жк „Меден рудник“. 

Присъдата е постановена с пълно единодушие на съдебния състав. Експертите са категорични, че убиецът е бил вменяем по време на зверското престъпление. Неговата умствена изостаналост не е в тежка форма, а дори е близка до нормалното. Коефициентът му на интелигентност е бил 82, разкри съдия Стойков.

Бургаският магистрат уточни, че при Иван е липсвала „спирачка“. Той възприемал зверското деяние едва ли не като нещо нормално. Причината е, че той бил отхвърлен от 15-годишната Никол, била достатъчна за Иван да „боцне“, както той самият се изразява, момиченцето с 20-сантиметрово острие в сънната артерия.

„Тъжното е, че деца убиват деца. Това се дължи на агресивната среда, в която растат децата ни. Виждате – ставаме свидетели на побои в дискотеки и на какво ли не“, обясни съдия Стойков.

Бургаските магистрати постановиха, че Иван трябва да плати и 150 хил. лв. кръвнина на майката на момичето Мими Ставрева. Както и малко над 7000 лв. разноски по делото.

На делото присъстваха и родителите на Иван, които все още не могат да повярват какво е направил собственият им син и продължават да защитават тезата за неговата невинност.

Решението на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.
Източник: Флагман


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Patrick
20.09.2018 16:32:46
0
0
8 години, за това че е отнел човешки живот умишлено и то по жесток начин....мамка му има си закони у нас. Мислех че цари беззаконие, но сега съм спокоен. Все пак живота на едно дете струва 8 години затвор
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки