Пресконференция в Казанлък заради ромското сбиване на 17 септември


Пресконференция в Казанлък заради ромското сбиване на 17 септември
Снимка: Областна управа Стара Загора
19 Септември 2018, Сряда


„Етническо напрежение. Става въпрос за чисто хулиганство“ - категоричен е директорът на ОД МВР старши комисар Георги Хаджиев

Автор: Десант

„Етническо напрежение в Казанлък няма. Става въпрос за чисто хулиганство“, заяви директорът на ОД МВР старши комисар Георги Хаджиев в отговор на появилите се в медии твърдения за напрежение сред жителите на Града на розите заради ромското сбиване на 17 септември.

На пресконференция по този повод бе обяснено, че игналът за инцидента е подаден в 13 ч. и 7 мин. Патрулна кола е пристигнала веднага на мястото. Записите от камерите, намиращи се в близост, показват, че разпрата между ромите е продължила в рамките на 60-70 секунди. Младежите, които са жители на община Мъглиж, са се сбили заради момиче, ученичка от общинския център. Полицията е предприела незабавно оперативно-издирвателни мероприятия и двама от участниците са арестувани и задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

„Институциите поддържат постоянна връзка помежду си и работят. Не само по този случай, защото той не е единствен. Проблемите са натрупвани повече от 25 години. Не могат да се решат за 2-3 месеца. Затова отговорните институции трябва да бъдат оставени да си вършат работата. Не бива да допускаме нагнетяване на напрежение. Решение има и то не е в това да се обвиняваме взаимно“, изтъкна във връзка с инцидента областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която също взе участие в брифинга в Казанлък.

Старши комисар Хаджиев заяви, че полицейското присъствия в кварталите около ромската махала в града ще бъде засилено чувствително.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приател на България
20.09.2018 05:56:37
0
0
България трябва да се бори за автономията на българите в Молдова, по образец на гагаузката автономия. Вече има прецедент за етническо-териториална автономия в Молдова.
Румъния все още има териториални претенции към Южна Добруджа. Това се вижда ако човек цете румънските учебници по "история", издадени от официална (!) румънска институция, тоест Министерството на Образование на Румъния и също така от трактатите по "история", издадени от друга официална румънска институция, Румънската "Академия". За това аз предлагам Българската Православна Църква да иска от Румънската такава връщането на всички мощи на Света Петка Търновска и Свети Димитър Басарбовски, 2 православни светци, родени на територията на днешна България, ако Румъния не се откаже от неюните териториални претенции спрямо България. Светият Димитър Басарбовски е покровителят на Букурещ а Света Петка Търновска е покровителката на румънската област Молдова. Те са много почитани в Румъния и загубата на мощите им би имало голям символичен ефект за Румъния.
Доколкото ми е известно мощите на Свети Димитър Басарбовски са били взети от руската армията за га ги спаси от османците и във Влашко румънците са ги купили или от руснаците, или от българин които ги беше купил от руснаците. Нито руснаците, нито онзи българин нямаха право да ги продадат на румънците, защото единственият законен собственик на тези мощи е Басарбовският монастир и (Българската Православна Църква).
http://www.fsigenetics.com/article/S1872-4973(16)30114-4/abstract
Внимавайте на про-румънската и анти-малцинствената (включително анти-българската) политика на властите в Молдова. Българите там трябва да добият териториално-етническа автономия за да се борят със асимилацията. Най-доброто решение обаче е те да се върнат в България, в Южна Добруджа и Пиринска Македония. Гагаузите имат автономия, защо българите да не го имат?
България трябва да се сътрудничи с Унгария и, найвече, с Украйна, страни към които Румъния също е враждебно настроена. Особено с Украйна към която Румъния също има териториални претенции (Северна Буковина, Северна Бесарабия (Хотински раён) и Южна Бесарабия (Буджак), раён Херца, Змийски остров и украинската част на Дунавската Делта).
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки