Валери Симеонов и Каракачанов поискаха правителството да подкрепи Виктор Орбан в борбата му с Брюксел


Валери Симеонов и Каракачанов поискаха правителството да подкрепи Виктор Орбан в борбата му с Брюксел
19 Септември 2018, Сряда


За да бъде санкционирана Унгария и да няма право на глас в Европейския съюз, срещу управлението на Виктор Орбан трябва да гласуват всички държави членки. Чехия и Полша вече подкрепиха унгарския премиер

Автор: Десант

Министерският съвет ще започне процедура по изготвяне на позиция на Република България за съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази че България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за Европейския съюз.

За това информираха вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в сградата на Министерския съвет в сряда.

Валери Симеонов и Каракачанов категорично са поискали правителството да подкрепи унгарския премиер Виктор Орбан в борбата му с Брюксел. Според ЕК той нарушава основни европейски принципи и ценности.

"Не бяха изложени никакви сериозни факти и аргументи в предложението за налагане на санкции", категоричен беше Симеонов.

"Обединените патриоти" са категорични, че Орбан трябва да получи подкрепа от българска страна. В противен случай това би било опит за репресия и спомен за съветска намеса във вътрешните работи на страната, каквато е имало преди десетилетия, заявиха Патриотите.

"Винаги сме възразявали срещу опитите да се унищожи суверенитета на страните членки", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

За да бъде санкционирана Унгария и да няма право на глас в Европейския съюз, срещу управлението на Виктор Орбан трябва да гласуват всички държави членки. Чехия и Полша вече подкрепиха унгарския премиер.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
19.09.2018 12:04:30
0
0
Интересно обаче че този Еминеску не е счел Приднестровието за румънска земя. Той има стихотворение De la Nistru pân'la Tisa (От р. Днестър до р. Тиса) за "изконните" "румънски" територии, тоест днешна независима Молдова влиза в тази категория, но Приднестровието не, въпреки че и молдованците и румънците имат териториални претенции към тази на практика независима държава (или, по-точно, втори/неофициален Калининград). Под молдованците разбирам етническите такива, които не са с румънско самоопределение. Има малка част от Приднестровието, разположена западно от р. Днестър, околко град Бендер (Тигина), която беше част на Велика Румъния и към която Еминеску (и другите румънски националисти от края на 19. век имаше) териториални претенции. По-голямата част от Приднестровието обаче се намира източно от р. Днестър. Това означава че Еминеску влиза (посмъртно) в конфликт с днешните румънски и молдовски националисти а и с тамошното молдовско и румънско население, просто тези хора Еминеску ги игнорира и изоставя на произвола на съдбата (тоест да се разберат, ако могат, с руснаците и украинците, другите жители на Приднестровието).
От Днестър и до Тиса начертава границите на желателната Румъния, тоест тогава румънските националисти имаха претенции към цялата днешна източна Унгария, източно от р. Тиса. Там сега живеят под 10 000 румънци а и тогава не бяха много повече. Официална Румъния почти не се интересува от тях, тя има териториален апетит само към бившите територии на Велика Румъния, които сега са български/украински + цялото Приднестровие. Тоест, нито румънците в Задкарпатска Украйна (Закарпаття), позната още и като Подкарпатска Украйна не са обект на кой знае колко внимание от страна на румънските власти, въпреки че там има някак интерес, поради общото анти-украинско настроение у румънските националисти (от които някои работят в румънското правителство, румънския парламент и т.н.).
Румънците в Сърбия (Тимошка Покрайнина и сръбската част на област Банат) също са напълно изоставени. Румънските предатели, уж патриоти и националисти си мислят колко е важно да не антагонизират и Сърбия (след като са антагонизирали България, Украйна и Унгария) и колко е важно сътрудничеството със Сърбия срещу България и Унгария и плюят в лицата на румънците в Сърбия.
В Унгария и Сърбия има и много влашки цигани (рудари), наречени там баяши/баеши.
Стихотворението се казва Елегия, "от Днестър до Тиса" е само един от стиховете.
Doina
https://www.versuri.ro/versuri/mihai-eminescu-doina-_az82.html
1
Приятел на България
19.09.2018 11:22:25
0
0
Михай Еминеску е най-великият румънски стихотворец.
Вижте какво е казал той за Добруджа:

"Din punct de vedere istoric, noi avem dreptul indisputabil asupra Dobrogei. Roman în perioada lui Augustus, locul de exil al lui Ovidius, marele poet, cândva a bizantinilor, trecând de la dinastia Assanizilor la Valahia, a continuat să rămână Valahiei, până la momentul când ne-a fost luată de turci"

Нашите исторически права върху Добруджа са неопровержими.

http://www.alternativaonline.ca/StudiiPontice1201.html

"Urmaşi ai dacilor şi romanilor şi cei din urmă posesori ai Dobrogei înaintea cuceririi prin Mohamed I, dreptul nostru istoric este întemeiat; dar sprijinul cel mai bun al acestui drept sînt împrejurările chiar."

Като потомци на даките и римляните нашето историческо право върху Добруджа е основано.

http://www.mihai-eminescu.ro/anexarea-dobrogei-de-mihai-eminescu-19-august-1878/

ANEXAREA DOBROGEI – de Mihai Eminescu [19 august 1878]

Вторият цитат е от статията му: Анексирането на Добруджа, написана във вестник Тимпул (Времето) от 19 аугуст 1878
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки