Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин


Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин
19 Септември 2018, Сряда


С впечатляващи 3D mapping проекции, част от престижния „Фестивал на светлините“ в
Берлин, българското MP-Studio ще преобрази емблематичната за берлинчани 368-метрова
телевизионна кула, Бранденбургската врата и Германския исторически музей


Автор: Десант

В дните между 5 - 14 октомври централната част на германската столица ще бъде преобразена
от 150 3D mapping продукции, а три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани именно от българи.

Това са членовете на MP-Studio, което ще е единственото креативно студио, с три светлинни спектакъла в рамките на „Фестивал на светлините“ 2018 г. Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

Единственото 3D mapping шоу, което ще промени облика на Бранденбургската врата в града ще бъде дело на талантливите българи. То ще превърне красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде посветено на многоликостта Берлин.

За участие в специална категория „Нека да създадем по-добро бъдеще“ са поканени 18 студиа от седем европейски държави, а сред финалистите се нарежда и MP-Studio, което ще представи Германия и България.

Седемте финалиста ще представят творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща структура в града. Светлинните шоу продукции ще бъдат показвани по време на целия фестивал, а победителите ще станат ясни след гласуване на жури и публика, което ще е отворено след 5-ти октомври.

Българите са избрани да създадат и специална продукция, по случай седемдесетата годишнина от създаването на Израел. Светлинният спектакъл ще се появи на 300-годишната фасада на най-важната
съществуваща барокова сграда в Берлин - Германския исторически музей и ще разкрие пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.

„Фестивал на светлините“, Берлин, е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се провежда през октомври, като за 14-та поредна година превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.



В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
мацаница
19.09.2018 17:43:11
0
0
Как е пресъздаден Берлин? как се вписва тази покана в Берлин? кво научаваме - нищо. Научете се пишете материали за градове, страни, и т.н като хората. светлинки, мацаници навсякъде. като обясниш мацаницата - може и да се разбере значенито й от българия.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки