Психично болен мъж простреля полицай в главата


Психично болен мъж простреля полицай в главата
Снимка: NOVA
18 Септември 2018, Вторник


Семейството на мъжа живеело във Франция и именно там той е отключил психично. Започнал да проявява агресия към жени

Автор: Десант

Полицай от Трето Районно управление в София беше прострелян в главата. Служителят на реда се е отзовал на сигнал за буйстващ младеж в апартамент в квартал „Илинден”. След като пристигнал на адреса, бил прострелян. Извършителят е задържан, а раненият полицай е настанен в "Пирогов", съобщава Нова ТВ.

"Има огнестрелно нараняване в областта на лицето. Състоянието за момента е стабилно, извън опасност за живота е. Бяха предприети спешни реанимационни действия. Направен е скенер по спешност, за да се види какво е състоянието му. Няма засегнати кости", обясни на брифинг директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

В 11.30 часа жена подала сигнал в полицията, че синът й се държи агресивно. На място пристигат два патрула и когато жената отваря вратата на апартамента, синът й стреля по нея с незаконно притежаван газов пистолет, преработен в боен. Куршумът обаче улучва полицая.

„Предисторията е, че той е живял в чужбина до преди един месец и там е отключил някакви психични заболявания. Към момента в България не е освидетелстван като психично болен”, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Съседите го определят като асоциален, създавал е проблеми. Семейството живеело във Франция и именно там мъжът е отключил психично заболяване преди около година, когато се разделя с приятелката си. Започнал е да проявява агресия към жени.

В момента е задържан и предстои да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки