Полицията в Босилеград не разреши публично събрание на наши сънародници


Полицията в Босилеград не разреши публично събрание на наши сънародници
18 Септември 2018, Вторник


Потвърждават се опасенията, че изборите за Национален съвет на българското малцинство в Западните покрайнини ще се проведат под натиск на кметската власт, полицията и управляващата партия

Автор: Десант

Полицията в Босилеград не разреши провеждането на публично събрание в центъра на Босилеград организирано от Стефан Костов, частен бизнесмен и водач на листата „Да върнем достойнството на народа“ на изборите за Национален съвет на българското малцинство в Сърбия, които ще се проведат на 4 ноември, съобщават от КИЦ "Босилеград".

Костов е подал заявка в полицията в Босилеград за провеждане на публично събрание на 21 септември, на което е искал да представи програмата на оглавяваната от него избирателна листа за Национален съвет на българите.

В писмото, подписано от командира на полицията в Босилеград Новица Стоянов пише, че партията „Това сме ние“, също е подала заявление за провеждане на две публични събрания на същото място в центъра на Босилеград от 09 до 13 и от 13 до 22 часа!? Става дума за партията на кмета и актуалния председател на Националния съвет на българското малцинство Владимир Захариев.

С това е засегнат чл. 54 от сръбската Конституция за свободата на събранията. Потвърдиха се опасенията, че изборите за Национален съвет на българското малцинство в Босилеград ще се проведат под натиск на кметската власт, полицията и управляващата партия - изтъкват нашите сънародници от КИЦ "Босилеград".


В категории: Новини , Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
EVROPEETZ
18.09.2018 12:41:43
0
0
I TEZI ISKAT DA VLEZAT V EVROPEISKIJT SAJUZ?!
1
Приятел на България
18.09.2018 12:32:24
0
0
Анализ на Инициативата на Три Морета, полски или полско-хърватски анти-руски проект. Някои казват че е насочен и против Германия, но не виждам как хърватите били автори на нещо-нещичко анти-немски.
Кой е планът/намерението на Полша за България? Достатъчно ли е за България това че Унгария и Полша са страни-сестри а Унгария и България също, за Полша да не направи нищо анти-българско и про-румънско???
"Румънският" автор на анализа, Калин Маркиевич е с украинско фамилно име но съм сигурен че олигофренът (или безкултурният) си мисли че той е румънизиран поляк, а не румънизиран украинец. Генетичните анализи на румънците показват че сравнителното мнозинство (релативното мнозинство) са славяни които говорят романски език.

https://www.cotidianul.ro/romania-pe-un-front-mic-al-unui-mare-razboi-strategic/#

https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Seas_Initiative

https://hr.wikipedia.org/wiki/Inicijativa_tri_mora
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки