Хиляди наши сънародници се събират на 15 септември в Акерманската крепост


Хиляди наши сънародници се събират на 15 септември в Акерманската крепост
14 Септември 2018, Петък


Вицепремиерът Валери Симеонов ще открие там осмия общоукраински български събор

Автор: Десант

Заместник министър-председателят Валери Симеонов ще открие осмия общоукраински български събор, който ще се проведе на 15 септември в Акерманската крепост, разположена до Белгород Днестровски (в миналото Акерман), в Одеска област.



Провеждането на Събора започва през 1998 г. под патронажа на Асоциацията на българите в Украйна. Днес той вече се е превърнал в главното социално-културно събитие на 300-та хилядната българска общност в Украйна, целта на който е запазване и развитие на българските традиции, историческите и културни достижения на българите в съвременните украински земи.

В предстоящия Събор ще вземат участие представители на българската и украинската официална власт и българската диаспора от Украйна, Молдова, България и други страни.

На събитието ще присъстват още Светлана Йорданова - заместник-министър на здравеопазването и Петър Харалампиев - председател на Държавна агенция за българите в чужбина.


В категории: Новини , Нашенци зад граница

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Приятел на България
17.09.2018 17:58:22
0
0
Румънският Културен Център в Истанбул организира изложба за ЮЖНА ДОБРУДЖА (особено гр. Балчик където бившата кралица на Велика Румъния имаше вила, фамозния "дворец"). Тя беше много толерантна към добруджанските турци и татари (поне така се казва в Румъния). Това може и да е била истината, защото държавните съображения изискваха това, мюсюлманското население на Добруджа (и особено Южната) да не бъде "антагонизиран" от новите владетели, румънците за да не стане съюзник на българското население (или неутрално), а да се съюзира с румънците крадци на Добруджа срещу българите (една откраднала в течението на историческото време Добруджа народност, тоест турците, да се съюзира с другата откраднала Добруджа народност, румънците против истинските господари на Добруджа, българите).
За жалост и съжаление, румънците олигофрени успяха да антагонизират и турците (и мюсюлманите като цяло), смятайки ги за нискокачествени, инфериорни (поради религията) и да ги принудят да емигрират в Турция, така че румънците направиха частично етническо почистване на Южна Добруджа от мюсюлманите, в полза на българите които успяха през 1940 г. да си върнат тази българска земя. За съжаление и жалост, става въпрос само за частично почистване. Може би, ако румънската окупация траеше по-дълго, всичките южно-добруджански мюсюлмани щеше да си тръгнат от там и да се преместят в Турция.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/09/17/comunicat-de-presa-institutul-cultural-roman-dimitrie-cantemir-icr-istanbul--177115

Comunicat de presă - Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" (ICR) Istanbul

Може би румънците си мислят че ще могат да се съ юзират с Турция и заедно да успеят повторно да откраднат Южна Добруджа от България и после, олигофренската Турция ще я подари на Румъния безплатно и без никаква обратна услуга от страна на румънците, а и отгоре на всичко всичките местни мюсюлмани ще се прехвърлят в Турция без да искат никакво обезщетение от Румъния и така цяла Южна Добруджа ще остане само на румънците и румъно-езичните цигани (рудари, копанари, коритари, вретенари; под името "рудари" те са познати на румънците, докато българите ги познават като "влашки цигани", "коритари", "копанари", "вретенари", "мечкари" и т.н.). Тези румъно-езични цигани са доста много в Южна Добруджа, както и в много други райони на България.
Не се знае кои са олигофрените при подобни "влажни сънища" на румънците за Южна Добруджа: турците или самите те, румънците.
Разбира се че турците си искат Южна Добруджа за себе си, не за да я подарят на румънците. Те си искат цяла България а и Северна Добруджа и цяла Румъния, като бивши територии под мюсюлманско владичество. Така им повелява мюсюлманската религия.
2
D-R DULITAL
17.09.2018 12:38:38
0
0
A..ELEMENTARNATA MEDITZINA IZISKVA DA SI PIESH REDOVNO XAP4ETATA!
1
Популярно Културознание
15.09.2018 07:52:45
0
0
Популярното краезнание, историознание, културознание - за толкова години, тези въпроси въобще не са обсъждани открито, прозрачно, цивилизовано; поставени, програма, план, към което българия трябва да се приобщи, преоткрие, европеизира и т.н. Сека изписват "социализация" (поредните фантасмагории!) Последици - то не са "инвестиции", глупости,кредити, банки всичко само се руши... лъже???? Разбира се, бедност! лъжи, няма образование. Няма отчетност, контрол... фалити. ... тука нищо! Всички пари - се изкарват навън, няма никакъв контрол. Нито отчети, нито се задават тези въпроси. Кой ще обобщава тези данни, цифри? Обаче било Демокрация? и Европа?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки