9 години затвор за холандския гражданин Реналдо Дейвид Хилиямсе, наръгал жена в центъра на София


9 години затвор за холандския гражданин Реналдо Дейвид Хилиямсе, наръгал жена в центъра на София
Снимка: dnes.dir.bg
13 Септември 2018, Четвъртък


Три инстанции потвърдиха 20-годишната присъда на чужденеца, като Върховният касационен съд се произнесе окончателно в края на юли 2011 г.

Автор: Десант

Софийският градски съд осъди на 9 години затвор холандския гражданин Реналдо Дейвид Хилиямсе, обвинен за опит за убийство по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата.

32-годишният чужденец бе признат за виновен за това, че на 14 декември 2016 г. около 5.35 часа до Телефонната палата в центъра на София е опитал умишлено да умъртви непозната жена, като я наръгал с нож в шията.

Ранената българка работела като чистачка в Министерство на финансите и работното й време започвало рано сутрин. Във фаталния ден, около 5.25 ч., тя слязла от трамвая на спирката на пл. „Гарибалди“, за да отиде на работа. На спирката към жената се приближил непознатия холандец. Той се опитал да я заговори, но тя не му обърнала внимание.

Чужденецът, който бил употребил алкохол и марихуана, без да бъде провокиран по какъвто и да е начин, решил да я нападне и убие. Той я проследил по пътя й към Министерство на финансите и я нападнал в гръб с 10-сантиметров нож. Наръгал я в шията и я блъснал на земята.

Жената се изправила за момент, но поради обилната кръвозагуба, отново паднала на земята. Непосредствено преди да загуби съзнание тя видяла как нападателят й се връща и прави опити да я изправи на крака. След това той спрял преминаващо такси и помолил водача му за помощ.

Таксиметровият шофьор обаче подал сигнал в полицията. Реналдо Дейвид бил задържан до тялото на тежко ранената българка. В резултат на своевременната медицинска помощ животът на пострадалата бил спасен, въпреки изключително тежкото й състояние в следствие на нанесената травма.

На 28 декември 2007 г. австралиецът Джок Полфрийман уби по особено жесток начин 20-годишния Андрей Монов, син на психолога и бивш депутат от БСП Христо Монов. Убийството бе извършено в центъра на София. Студентът бе намушкан с нож в гърба от Полфрийман.

Три инстанции потвърдиха 20-годишната присъда на чужденеца, като Върховният касационен съд се произнесе окончателно в края на юли 2011 г.

Полфрийман бе признат за виновен и за опит за убийство на приятеля на Монов - Антоан Захариев.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки