Ахмед Доган си купи 70 % от ТЕЦ Варна


Ахмед Доган си купи 70 % от ТЕЦ Варна
13 Септември 2018, Четвъртък


Сделката е станала на 7 август според Търговския регистър. Това е първият, публично обявен бизнес актив на почетния председател на антиконституционната етническа партия ДПС


Ахмед Доган е купил 70 % от ТЕЦ Варна. Сделката е станала на 7 август според Търговския регистър. Синът и дъщерята на бившия транспортен министър Данаил Папазов са продали на Ахмед Доган 70 процентния дял от семейната транспортна компания "Сигда", през която е била придобита ТЕЦ "Варна" от опитващата се да излезе от България CEZ.

Сделките са сключени в началото на август, но са вписани чак на 4 септември, като вероятно причина за забавянето е сривът на Търговския регистър.

Заявлението е подадено още на 9 август и от приложените към него договори става ясно, че Доган е купил от Станислав Папазов 36% от "Сигда", а от сестра му Ивелина - 34%. След продажбата, синът и дъщерята на бившия министър остават съответно с 16 и 14%.

Цената на придобиване на дела от Доган не става ясна, тъй като е уредена в анекси, които обаче не са приложени. Това е първият, публично обявен бизнес актив на почетния председател на антиконституционната етническа партия ДПС.

До момента няма коментар по сделката нито по линия на Доган, нито от Данаил Папазов и семейството му

Семейството на Папазов придобива ТЕЦ "Варна" от CEZ на 20 декември миналата година. Официално обявената сума на сделката, посочена от чешката енергийна компания като чист приход от продажбата на централата във Варна е  48.5 млн. евро.

ТЕЦ-ът бе затворен от CEZ през 2015 г., с мотива, че е нерентабилна. Папазови възобновиха дейността му.

Ден след сделката е било проведено и общо събрание, на което са внесени промени в устава като е отразен новият съдружник, Амхед Доган. Решено е дружеството "Сигда" да запази сегашните си управители и "да продължи да съществува и да развива дейността си като дружество с ограничена отговорност с непроменена фирма, седалище и адрес на управление, предмет на дейност, капитал, управление и представителство".

Папазови запазват и блокиращ глас при ключови решения за компанията, които трябва да се вземат единодушно или с 3/4 от гласовете.

В ТЕЦ "Варна" засега също няма промени в борда, в който освен изпълнителния директор Данаил Папазов, влизат Адриан Атанасов и Георги Христозов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
13.09.2018 14:50:34
0
0
https://www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/19679/ISTORIA-TRAGICA-A-BUCOVINEI-BASARABIEI-SI-TINUTULUI-HERTA/ISTORIA-TRAGICA-A-BUCOVINEI-BASARABIEI-SI-TINUTULUI-HERTA-pagina-3.html

През 1995 г. група румънски патриоти от Южна Добруджа започват "борба" за освобождаване от "българския ярем" чрез залепване афиши про-"съединението" с Румъния и анти-български и чрез цапането на монументи възхвалещи "българската окупация". "Идиотското румънско правителство" е заявил че няма пръст в това и че иска добри съседски отношения с Бг. "Гадно!" - казва същия потребител marian_bd_rotaru

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 08:22

In 1995 , un grup de patrioti romani din Cadrilater , incep lupta pentru eliberarea de sub jugul bulgaresc . Lupta lor consta in afise prounioniste cu Romania si antibulgaresti , in macularea unor monumante care preamareau ocupatia bulgara . Tembelul guvern al Romaniei declara ca ..... nu are niciun amestec , ca nu - i asa doreste mentinerea relatiilor de buna vecinatate cu hotul de la sud , etc , etc , etc . Gretos !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки