Прокуратурата поиска отстраняването на Ангел Попов от поста заместник-министър на транспорта


Прокуратурата поиска отстраняването на Ангел Попов от поста заместник-министър на транспорта
Ангел Попов
12 Септември 2018, Сряда


На 29 март бе внесен обвинителен акт за извършена от него измама

Автор: Десант

Софийската градска прокуратура внесе в Районния съд в София искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

На 29 март е внесен обвинителен акт за извършена от него измама. Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство е Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

През 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска обяснение на информацията, че зам.-министър на транспорта е изнудвал превозвачи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки