Условна присъда за непълнолетната майка от Средногорово, удушила бебето си


Условна присъда за непълнолетната майка от Средногорово, удушила бебето си
Къщата, в която е било извършено убийството на бебето Снимка: 24 часа
12 Септември 2018, Сряда


Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора

Автор: Янко Крумов

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо непълнолетната Петя Л. (17 г.) от казанлъшкото село Средногорово, умишлено умъртвила новороденото си бебе. На първото съдебно заседание подсъдимата е признала изцяло вината си и е поискала да се възползва от законовата възможност за провеждане на съкратено съдебно следствие, при което определеното наказание се намалява с една трета, съобщават от прокуратурата.

На 10 септември Районен съд-Казанлък я призна за виновна и определи наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години. 

Припомняме, че Петя е родила живо момченце на 1 март в дома, в който живеела на семейни начала с 24-годишния Стефан от същото село. До последно тя е криела бременността си от близките си и от съучениците си (момичето е учило в казанлъшка гимназия, било е в 10 клас), затова никой не подозирал за състоянието й.

Бебето е живяло само 10 минути, майката го е удушила, след което със Стефан сложили малкото трупче в найлонова торба и го "прибрали" в неработещ хладилник в изоставена къща наблизо.

Случаят бил разплетен, когато родилката потърсила помош в казанлъшката болница заради силни болки в корема и възпаление. Тогава лекарите видели, че е родила съвсем наскоро и уведомили полицията. 

И към този момент с Петя работят психолози. Момичето пък е предадено на майка си, която живее с по-голямата си дъщеря в Казанлък. Петя е живеела пък в Средногорово с баща си, който според съселяните бил алкохолик и често й посягал да я бие. 

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки